söndag 21 november 2010

Pepparkaksbak



I dag har vi haft det stora pepparkaksbaket. Har för första gången på läääääänge gjort en egen deg och vilken skillnad. Att göra egen deg är mycket smidigare än man kan tro. Gick hur snabbt som helst. Enda skillnaden är ju att man måste ha en dags framförhållning.
Detta underbara recept har jag fått av min arbetskamrat. Koka ihop allt utom smör och mjöl. Häll den heta blandningen över smöret. När smöret smällt så blandar man i mjölet. Låt vila över natten!
Ett supertips är att spänna upp ett vitt lakan över en bänk eller bord med häftstift. Mjöla rejält i duken. Då kan man baka supertunna pepparkakor.
Har man stenskivor i köket som jag nu har så går det hur lätt som helst att få dom lövtunna ändå.

Nu är denna helg snart till ända men vecka som nalkas kommer att bli fylld av härligt adeventspyssel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

SMÅ SÖTA ORD ÄR ALLTID VÄLKOMNA!